Grilovací sezóna se blíží. Víte, jaký gril vybrat?

K letní pohodě a času strávenému s rodinou či přáteli neodmyslitelně patří grilování. Pro jaký gril se ale rozhodnout?

Podívejte se, jaké výhody a nevýhody mají různé typy grilů.

1. Grily na dřevěné uhlí a brikety

Nejčastější a nejlevnější variantou jsou zahradní grily na dřevěné uhlí a brikety.

Výhody:

  • nízká pořizovací hodnota 
  • pro svou malou váhu se snadno přemísťují
  • kouř a vůně navozuje táborákovou atmosféru
  • maso a zelenina voní po dřevě
  • uhlí a brikety jsou dostupné téměř v každém obchodě či benzínové pumpě

Nevýhody:

  • méně odolné materiály
  • dým
  • při ukapávání oleje na rozpálené uhlíky vznikají jedovaté zplodiny
  • potřeba rozdělat oheň a udržet správný žár

2. Elektrické grily

Díky elektrickému grilu si grilované maso a zeleninu můžete dopřát třeba v kuchyni nebo na balkoně v paneláku, kde by vás za dým sousedi nepochválili.

Výhody:

  • kompaktnost
  • snadná údržba
  • rychlé rozpálení grilovací plochy
  • nevznikají spaliny ani kouř
  • není potřeba rozdělávat oheň

Nevýhody:

  • přívod elektrické energie
  • oproti grilům na uhlí vyšší pořizovací cena
  • absence typického kouřového aroma

3. Plynové grily

Výhody:

  • nevznikají spaliny ani kouř
  • není potřeba rozdělávat oheň
  • jednoduchá regulace plamene
  • snadná manipulace díky kolečkům

Nevýhody:

  • vyšší pořizovací cena
  • absence typického kouřového aroma

Akce, slevy a novinky

zanechte nám na sebe kontakt a budete informování o novinkách akcích a slevách, které pro vás připravujeme.